Is er een verschil tussen 'merken' brandstoffen?

Hallo

De prijzen van de brandstof kunnen sterk variëren van bedrijf/pompstation tot een ander bedrijf/pompstation.

Maar zijn de duurdere dan beter (additieven, minder verbruik, kuisen motor...)?
Bv: in 1 straat is er een Esso en een Gabriels. De Esso is 3 cent duurder, is hun brandstof dan beter? Want Esso beweert dat hun product de motor kuisen en langer meegaat (aka minder verbruik).

Klopt dit? Moet ik zoeken naar de goedkoopste of is de gulden middenweg Dé oplossing of is het duurste het meest aan te raden?

PS: het gaat hier vooral over diesel.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, maar dat veschil is zo miniem dat het geen invloed heeft. Het is voornamelijk marketingpraat. https://kassa.bnnvara.nl/pagina/discussie-premium-brandstoffen Het is klinklare onzin om dergelijke 'premium benzines of diesels' te gaan tanken. De Keuringsdienst van Waarde (KvW) had onlangs een uitzending hierover aan gewijd. Toen werd duidelijk (door onafhankelijke) dat het tanken van dergelijke premium brandstoffen de motor niet schoner van werd of gehouden, niet bijdroeg aan zuiniger rijden. Dat op de 10.000 liter brandstof 1 liter (geconcentreed) supplement werd toegevoegd. M.a.w. je kunt dus de gewone brandstoffen blijven tanken. --- Gewoon de goedkoopste nemen dus.

Een uitgebreide test door een automerk,van merkbrandstoffen, bij eenzelfde (benzine)auto; gemeten over steeds hetzelfde traject, heeft uitgewezen dat je op BP-benzine de langste afstand kan rijden. Dit verschil met andere merken was echter zo gering dat het niet de moeite waard is, om je hier druk over te maken. Gewoon tanken wat jou t beste uitkomt dus...…..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100