Is het erg schadelijk voor je auto als je je koppeling iets vaker gebruikt dan nodig is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor Mike, ze zullen alleen wat sneller slijten dan gemiddeld. Maar kwaad kan het niet.

Waarom zou je dat willen? wanneer zou hem hem vaker gebruiken dan iemand anders? De manier waarop kan zeker schelen

Nee, zoals gezegd de koppelingsplaat slijt wat meer. Alleen kan je beter als de koppeling 'even' niet gebruikt wordt, het pedaal helemaal los laten met je voet. Daarmee ontzie je het druklager wat de drukgroep bedient en waarvan de koppelingsplaat weer een onderdeel vormt. Een druklager vervangen is kostbaar....

Als je je koppeling alleen maar ingedrukt houd dan gebruik je hem constant, echter zonder slijtage. Veel succes.

Neen, echt schadelijk voor je auto zal het niet zijn. Hooguit (maar dat is al eerder benoemd) zal je koppelingsplaat, alsmede je drukgroep en druklager eerder slijten. Toch, heeft de koppeling een fuctie bij het autorijden. Deze zorgt er voor dat 'de' verbinding tussen je auto(motor) en het wegdek gecontinueerd blijft. Denk hier met name aan bestuurders die met een ingetrapte koppeling door een bocht gaan. Hierdoor is je auto eigenlijk minder bestuurbaar omdat het aandrijf vermogen wegvalt en je auto moeilijker te corrigeren is in een bocht. Ook zijn er types die altijd met de voet op de koppeling rijden. Hierdoor wordt het druklager extra belast. Het beste is om met je voet naast het koppelingpedaal te rijden.

Het is niet goed zoals het wordt beschreven in de reacties. Op het moment dat je de koppeling indruk worden de wielen niet meer aangedreven en heb je ook geen macht meer over de auto. Dit naast de extra slijtage die het veroorzaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100