Waarom zit het stuur rechts bij de auto's van waardetransport?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij lang niet alle waardetransportwagens zit het stuur aan de 'verkeerd' kant. Vroeger bij Brink's Gerlach BV reden er oude Engelse Commers,rechtstreeks uit Engeland.Uiteraard met het stuur aan de rechterkant. Daarnaast reden er VW LT en T2 busjes met het stuur aan de linkerkant. Tegenwoordig zit er een luik aan de rechterkant van de wagen.De buitenspiegel kan automatisch worden ingeklapt om zo dicht tegen de muur van een bankgebouw te parkeren. Hopende heb je hier wat aan. Toegevoegd na 2 minuten: [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v623/rottierood/brinks002.jpg[/IMG]

om zo dicht mogelijk lang het pand te kunnen parkeren! Toegevoegd na 16 seconden: En dan ook nog uit kan stappen!

Omdat deze auto's gemaakt worden in Engeland. Dit i.v.m met de vele beveiliging die zich op deze auto's bevind. Kunnen we blijkbaar niet in Nederland. Bijkomend voordeel is dat ze op deze manier vaak dicht bij het pand kunnen komen en de chauffeur een goed overzicht heeft.

De eerste geldtransportwagens werden geïmporteerd uit Engeland, waar het stuur rechts zit. Dat bleek handig te zijn, want nu hoefde de geldloper minder ver te lopen en liep dus minder risico. Daarom hebben ze dat zo voortgezet toen er nieuwe auto's nodig waren.

Dat was ook al bij de oude van gent en loos bestelbussen en was makkelijk met instappen zodat je niet door het verkeer heen hoeft ass je bent uitgestapt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100