wat al ik niet tevreden ben over de aankoop van mijn nieuwe auto?

Ik heb een nieuwe auto gekocht maar heb veel klachten na veel brieven en bellen nog niet een antwoord waar ik tevreden mee ben, ik heb ook naar de Hyundai Nederland geschreven maar kreeg eigenlijk met veel dezelfde antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er duidelijke problemen zijn met de nieuwe auto en hij niet beschikt over de eigenschappen die je er van mag verwachten kun je de koopovereenkomst uiteindelijk ontbinden. Je moet dan eerst de problemen melden en de verkoper een redelijke gelegenheid geven om de problemen op te lossen. Dat lijk je al te hebben gedaan. Ontbinden van de verkoopovereenkomst doe je door het schrijven van een brief waarin je aangeeft dat de verkoper de problemen ook na een redelijke gelegenheid niet heeft opgelost en dat je de koopovereenkomst wilt ontbinden. Een voorbeeldbrief staat op ConsuWijzer. Denk eraan dat je een en ander richt aan de verkopende partij, dus de dealer en niet de importeur (Hyundai Nederland).

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/vervoer/ontevre...

Het kan zijn dat je eigenlijk een minder goede keuze hebt gemaakt, en dat je auto goed uit de fabriek is gekomen maar je niet tevreden bent over de kwaliteiten en ingebakken wat mindere eigenschappen. Dan heb je weinig aan garantie en kom je in een uiterst geval uit op de stap van ontbinden van de koopovereenkomst. Of je neemt je verlies en gaat hem zelf inruilen voor een die wél aan je verwachtingen kan voldoen. Maar als je ontevreden blijft doordat de auto van meet af aan technisch of qua afwerking niet helemaal in orde was, dan is dat iets dat een beroep op garantie logisch maakt. En als het dan nu nog steeds niet goed is opgelost, dan wordt het hoog tijd voor een second opinion. Daarvoor kun je bij de ANWB terecht (en daarvoor moet je doorgaans lid zijn of worden). https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/autokeuringen/deelkeuring . Die kunnen aangeven wat er aan gedaan kan en moet worden.

Bronnen:
https://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-repa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100