Ben je meteen gezakt als je 2x vergeet voorrang te verlenen tijdens je rijexamen?

Ik had gisteren namelijk mijn rijexamen. Ik dacht dat ik wel goed had gereden, maar toen zei mijn examinator 'het was niet zo goed'. Ik had dus 2x niet goed voorrang verleend. Hij zei dat ik verder helemaal goed reed. Klopt het dat je hierop kan zakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je hoeft dan niet gezakt te zijn. Al is de kans natuurlijk wel groot. Zelfs de ingreep die je gehad hebt, hoeft niet automatisch te betekenen dat je gezakt bent. Het hangt allemaal van het oordeel van de examinator af. Ingreep: "Het kan noodzakelijk zijn dat de examinator tijdens het examen moet ingrijpen om een verkeersovertreding, een aanrijding of ander gevaar te voorkomen. De ingreep hoeft niet bepalend te zijn voor de uitslag van het examen. De examinator bepaalt aan de hand van de aard en de ernst van de fout die met de ingreep verband hield, of het betrokken examenonderdeel als onvoldoende moet worden aangemerkt. "

Bronnen:
https://www.cbr.nl/vademecum/index.asp?pageid=89

dat is zeker mogelijk aangezien je 2 overtredingen begaat die je een boete zou kunnen opleveren als je een rijbewijs had. wat ook meespeelt is dat zoals ik je verhaal lees je niet bewust was van dat je die fouten hebt gemaakt en dat weegt vaak nog zwaarder bij een beslissing.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100