Met welk schoonmaakmiddel "drijven"de regendruppels van de voorruit?

Ik heb afgelopen week voor het eerst mijn auto door de wasstraat gedaan. Na thuiskomst en met een regenbui kom ik erachter dat de waterdruppels als het ware van de voorruit drijven zonder de ruitenwissers te gebruiken.

Ik heb gekozen voor programma goud bij https://allincarwash.com/.

Ik heb eens gehoort dat dit door het schoonmaakmiddel komt maar lukt dit ook als je de auto met de hand wast ipv door de wasstraat? En weet iemand toevallig welk schoonmaakmiddel dat is of wat een goed alternatief is om dit zelf te realiseren?

Moet zeggen dat het een genot is of hiermee te rijden, is me zelf nog niet gelukt en wil dit eigenlijk wel bij elke wasbeurt hebben.

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hiervoor kun je een ruitensealer zoals Rain-X, Rain-Kleer of Glasswork Shield nemen, wat ervoor zorgt dat de ruiten sterk waterafstotend worden. Hierdoor wordt tijdens regen het zicht drastisch verbeterd en is het gebruik van de ruitenwissers minder intensief nodig. Een dergelijk middel is er ook speciaal voor spiegels. Je kunt deze producten bekijken en eventueel bestellen bij het bedrijf in onderstaande link (nee, ik heb er geen banden mee maar heb wel veel sympathie voor deze hardwerkende en vernieuwende ondernemer)

Bronnen:
https://www.carclean.nl/producten/Exterieu...

Ik ga er vanuit dat het de wax is die er voor zorgt dat het water van je auto af glijdt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100