Waarom zou je bij een autoverzekering wel/niet een ongevallen inzittende verzekering afsluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1 van de grote voordelen van de schade inzittenden verzekering is dat hij ook schade uitkeert wanneer de partij die aansprakelijk is te houden betreffende de schade onbekend blijft. Daarom dus!

Omdat het kan zijn dat een inzittende bij een aanrijding van jou schuld zijn been breekt en jou daar voor aansprakelijk stelt. Je zou denken die heeft toch zelf een verzekering, maar die ander zou (aso) kunnen denken, dat dokt die schulige vriend van mij maar.. En daar kun je je dus wel of niet tegen verzekeren..

Voor onderstel dat jij een eenzijdig ongeluk maakt en de persoon die naast je zit in de auto blijft gehandicapt na een ongeluk dan kan dat behoorlijk wat geld kosten Deze verzekering dekt letselschade tot een maximum van het verzekerde bedrag van inzittenden en bestuurder als gevolg van een ongeval. Mogelijk letselschade kan bestaan uit zaakschade (kleding, brillen etc), medische kosten, inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten en uitvaartkosten. Een ander groot voordeel van deze verzekering is dat, wanneer de schuldvraag niet duidelijk is of de aansprakelijke partij onbekend is gebleven, de verzekering toch uitkeert aan de inzittenden. Ook word door de meeste verzekeraars smartengeld uitbetaald. Bovendien is de bestuurder automatisch meeverzekerd.

Bronnen:
http://www.vragenoververzekeringen.nl/auto...

inzittenverzekeringen dekken ook de schade van de bestuurder zelf. zelfs bij eigen schuld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100