Auto start slecht tijdens het starten en vertrekken in eerste. Wat kan dit zijn?

Sinds kort heb ik problemen met de auto die stil valt. Als je hem start valt die na +- 30 seconden weer stil. Ook tijdens het rijden als je wilt vertrekken in te weinig toerental valt hem stil of schokt hem. Het is wel een benzine/lpg maar het doet het zowel met de benzine als met de lpg. Weet iemand wat dit zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat bij ons het geval toen was: de benzine liep niet goed meer door en dat kwam doordat de pomp van de benzine haperde. Dit kwam weer door een relais dat door het natte weer geoxideerd was. Uiteindelijk goed schoongemaakt en onze wagen werkt weer (Renault). Maar het kan van alles zijn... In ieder geval succes ermee!

Dit kan door diverse problemen veroorzaakt worden. Het kan mechanisch zijn, zoals compressieverlies. Het kan electronisch zijn, zoals niet niet juist afgesteld ontstekingstijdstip en het kan met brandstof te maken hebben. Is het en auto met OBD (On Board Diagnose)? dan zou je hem eenvoudig kunnen uitlezen met een OBD-lezer. Anders wordt het een zoekplaatje, tenminste met de sumiere gegevens zoals hierboven beschreven.

Ik zou beginnen met alle bougies te vervangen. Dat kun je makkelijk zelf, en bougies zijn een grote bron van storingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100