Is er een manier om te (laten) controleren of de raam- en portierrubbers van een auto goed aansluiten?

Onlangs is er ander in de linker zijkant van mijn auto gereden (fijn, 2 maanden oud). Optisch lijkt alles hersteld, maar ik heb de sterke indruk dat ik meer windgeruis hoor dan voorheen. Ik kan me voorstellen dat een minimale afwijking van een portier(rubber) al verschil in het geluid maakt.

Graag zou ik willen (laten) controleren of er werkelijk een niet goed sluitend rubber is of dat ik het me inbeeld. Ter info, de achterdeur is vervangen en de voordeur is eruit geweest en uitgedeukt.

Zelf dacht ik aan gekleurd gas in de auto en dan maar kijken waar het ontsnapt, maar wellicht is dit idee idioot....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou hem zeker eens door de autowasstraat heen jagen. Water is natuurlijk geen lucht, maar als hij water lekt, dan weet je zeker dat er lucht door komt.

Dat lijkt me helemaal geen raar idee. Andere optie, een auto deur moet ook goed afgehangen worden, dat wil zeggen afstellen zodat het goed sluit. Ga er mee terug naar het bedrijf waar de reparatie is gedaan, en vertel wat je merkt. Als het een serieus bedrijf is zullen je opmerking serieus nemen en kijken of er nog iets in afstelling gedaan kan worden. succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100