hoe kun je de werking van de turbo op een benzine auto het best checken ?

Heeft iemand een paar tips om te checken of een turbo op een benzine auto nog goed werkt ? ( als je een auto met turbo koopt )

Zijn er nkg foefjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die vraag leeft blijkbaar bij veel mensen, want door te zoeken op de woorden checking turbo condition vind ik veel resultaten. Bijvoorbeeld een zeer uitgebreide benadering op http://www.turbotechnics.com/turbo/tips.htm. Maar indien Engels niet zo uw fort is, is er over dit “hot topic” ook wel wat in het Nederlands te vinden. Prettig geruststellend klinkt alvast het volgende: “In het algemeen kan gesteld worden, dat indien zowel de radiale- als axiale spelingen binnen de toleranties zijn en er tevens geen ‘zichtbare’ schade aan zowel compressor- als turbinewiel te vinden is, het zeer onwaarschijnlijk is, dat de turbo defect is [ ... ]”. Meer op: http://caboturbo.nl/informatie/fout-diagnose

Let tijdens de proefrit op of er voldoende vermogen is en of de turbo geen overmatig geluid produceert. Let ook op of de auto niet overmatig rookt, rook kan wijze op olielekkage via de turbo. Ik weet niet wat de kilometerstand is maar misschien is een onafhankelijke keuring bij DEKRA of ANWB aan te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100