Welke soort benzine moet er in de lexus ct200h?

Momenteel heb ik een auto te leen. Alleen weet ik niet welke benzine er in moet. Enige wat ik vind is dat het ongelood moet zijn. Ik heb 95 en 98 geprobeerd maar deze doen het niet. Dan klikt de pomp gelijk zoals die doet als een tank vol is. Iemand een idee wat er dan in moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je lexus loopt gewoon op benzine. Of dat 95 of 98 is maak niet veel uit. De reden dat je brandstof slang af slaat heeft niets te maken met de brandstofsoort. In de slang van de pomp zit namelijk een sensor die 'voelt' of de uitgang nog in de vrije lucht hangt, of inmiddels onder het vloeistofniveau is verdwenen. In het laatste geval is de tank blijkbaar vol en slaat 'ie af. Maar het kan ook zo zijn dat het mondstuk van de slang niet helemaal ideaal in de opening is gestoken waardoor er wat wervelingen in de vloeistof ontstaan. Door die wervelingen zakt de getankte brandstof niet onmiddellijk naar de tank van de auto en komt het mondstuk van de slang onder het vloeistofniveau. De pomp 'denkt' dan ten onrechte dat de tank vol is en slaat af. Gelukkig maar, anders zou de brandstof waarschijnlijk op het asfalt belanden. De oplossing is simpel: stop het mondstuk van de slang wat minder diep, of juist wat dieper in de vulopening van de auto en voorkom dat de getankte brandstof gaat wervelen. De brandstof zakt dan snel naar de tank en de sensor van de pomp gaat niet onnodig ingrijpen.

De lexus ct200h rijdt op euro 95 benzine. Er zijn geen dieselmodellen. Mocht je per ongeluk een keer euro 98 benzine tanken, dan zal dit geen problemen opleveren. Het kost je door de hogere brandstofprijs alleen wat meer geld. Dat je problemen hebt bij het tanken, ligt niet aan de auto of de soort benzine die je gekozen hebt, maar aan het pistool van de tank. Probeer het eens bij een andere tank, dan moet het lukken.

Bronnen:
http://www.lexus.nl/car-models/ct/ct-200h

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100