wie is schuldig bij een aanrijding als een auto van rechts komt maar wel door rood rijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Degene die door rood rijdt is schuldig. De volgorde van regeling is namelijk dit: - Politieagent geeft seinen - Verkeerslichten - Rechts heeft voorrang Toegevoegd na 26 minuten: HIERARCHISCHE VOLGORDE 1. De bevelen van een bevoegd persoon 2. Verkeerslichten 3. Verkeersborden 4. Wegmarkeringen 5. De verkeersregels Hier de COMPLETE volgorde :P

De door rood rijdende auto. 'Rechts gaat voor' is een regel die eigenlijk maar weinig toegepast dient te worden, namelijk alleen bij gelijkwaardige kruispunten. Het is de minst belangrijke voorrangsregel, want andere regels zoals die van een voorrangsweg, haaientanden, tram-heeft-altijd-voorrang en een rood licht gaan erboven. Uiteraard kan het zijn dat beide auto's door rood reden, dan zijn ze allebei even schuldig lijkt me. 'Maar ik kwam van rechts' is dan niet meer van toepassing. Groet, Amfi

Als de auto door rood rijdt, maakt het niet uit of hij van rechts komt. Hij heeft dan de wet overtreden en een onveilige situatie veroorzaakt, daarom is hij verantwoordelijk.

De auto die door rood rijd. Voor rood licht moet je ALTIJD stoppen (behalve hulpdiensten met spoed). Ook auto's die van rechts komen. Net als bij een plek met haaientanden. Als een auto van rechts voor haaientanden staat heeft die GEEN voorrang.

De auto die geen voorrang geeft is aansprakelijk voor de schade. Degene die door rood rijdt krijgt hoogstens een boete voor de verkeersovertreding. Mits dat bewezen kan worden. Mogelijk was aan zijn kant het rode licht defekt.

Rechts heeft voorrang. Die auto had er niet horen te zijn, maar hij was er nou eenmaal wél. Zijn fout betekent niet dat jij ook een fout mag maken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100