Als een auto niet direct start, hoe lang duurt het dan voordat een volle accu leeg is bij het laten draaien van de startmotor?

Laatst stond ik stil bij een tankstation. Ik heb de sleutel wel 15 keer om moeten draaien voordat de motor (gelukkig) nog aan sloeg. Ik denk dat ik de startmotor een anderhalve minuut over heb laten gaan in totaal. Dit gebeurt wel vaker, dus ik vroeg me af hoe belastend dat is voor een gemiddelde accu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een startmotor kan zomaar een paar honderd Ampère aan stroom vragen. 500A is geen uitzondering. Zet dit af tegen de capaciteit van je accu (ampère-uur) dan kun je concluderen dat dit een kwestie van een tot enkele minuten is. Dus alles is afhankelijk van de capaciteit, stroomverbruik almede temperatuur. (zie reactie mendelson op deze vraag) Dit is (bij langdurig starten) zeer belastend voor je accu omdat vanwege de grote stroomafname je accu warm wordt en de loodplaten in de accu kunnen kromtrekken. Concluderend zou ik willen adviseren om e.e.a. na te laten kijken zodat je auto sneller start.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100