Je rijdt met je auto op een invoegstrook, moet je een bepaalde snelheid hebben om op een autoweg of autosnelweg in te voegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Er geldt geen minimumsnelheid voor het wegverkeer. Wel kunt u een boete krijgen als u zo langzaam rijdt dat u het overige verkeer hindert of in gevaar brengt." Dus nee, niet per se, maar je mag overig verkeer niet in gevaar brengen. Dus als iedereen 120 rijdt en jij probeert in te voegen met 50 kan dat (helemaal als we jouw plaatje als voorbeeld nemen, waar niet echt uitgeweken kan worden) gevaar opleveren voor overige weggebruikers en dat mag niet. Wanneer de snelweg leeg is mag je dus in theorie voetstaps rijdend invoegen, hoewel ik ook dat niet zal aanraden aangezien iemand die wel snel rijdt binnen no time bij je is en dit niet verwacht. Toegevoegd na 1 minuut: Het voertuig waarin je rijdt moet wel minstens 60 kunnen en mogen wanneer je op de snelweg rijdt.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/we...

Je moet ongeveer net zo snel rijden als het verkeer naast je (als dat er is) zodat je moeiteloos kunt invoegen. Belangrijk is dat je het verkeer naast je niet hindert.

Je moet altijd zo snel mogelijk proberen de snelheid aan te passen aan de weg soort. Op snelwegen is het dus niet handig met 70 of 80 erop te gaan. Ik heb altijd geleerd zo snel mogelijk vaart te maken naar 100 en dan pas in te voegen. Wanneer dit niet mogelijk is op de vluchtstrook doorrijden totdat u een gaatje heeft. Langzaam invoegen kan leiden tot hoge boetes. Dus ja u moet voldoende snelheid hebben om erop te gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100