Mag je in Nederland met een amerikaans rijbewijs rijden

Dit naar aanleiding van de discussie omtrent buitenlandse rij lesen

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Je mag in Nederland bij vestiging tot een half jaar na aankomst op een rijbewijs uit de VS rijden.

ha die chaoticteddy, het is volgens mij niet toegestaan als je ook in het bezit bent van een nederlandse. dit inverband met de politie: als je nederlandse rijbewijs wordt ingenomen mag je niet rijden. maar je heb een amerikaanse dus ik rij dan maar met die. snap je. Toegevoegd na 5 minuten: dus het zit zo: als de politie je aanhoudt en je NEDERLANDSE rijbewijs invordert en je dan toch doorrijd ben je strafbaar. maar als je een amerikaans rijbewijs heb (is je 2de rijbewijs) en je NEDERLANDSE wordt ingevorderd, rij je gewoon verder met je amerikaanse. dus om deze rede is het verboden om met amerikaanse en nederlandse te rijden

Rijbewijzen van buiten de EU mag je tot 185 dagen na vestiging in ons land gebruiken. Daarna moet je een Nederlands rijbewijs halen. Het Amerikaanse rijbewijs is niet in te wisselen voor een Nederlands rijbewijs. Als je ook over een Nederlands rijbewijs beschikt, mag je het Amerikaanse rijbewijs er niet naast gebruiken.

Ja mits je boven de achtien bent, het is niet zo dat je met een Amerikaansrijbewijs onder die leeftijd hier mag rond touren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100