Wat gebeurd er als je 100km/u rijdt en je zet de auto in zijn achteruit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan is je versnellingsbak naar z'n grootje (lees: kapot).

Dat is niet mogelijk, hier zit een beveiliging op of je moet hem echt in de versnelling rammen maar makkelijk gaat het niet. Lukt het dat is je bak naar de k@#$te

Je kunt een auto niet in zijn achteruit (of de 1ste versnelling) zetting omdat deze 2 versnellingen niet gesynchroniseerd zijn met de andere versnellingen (2t/m6). Dit onder andere om te voorkomen dat je de versnellingsbak stuk kan maken. Het toerental van de versnellingen 2tm/6 ligt namelijk stukken hoger dan de achteruit en 1ste versnelling. Je kunt het als volgt testen: ga heel rustig op een recht stuk weg rijden (bv. 15km/h) en probeer dan maar eens te schakelen van de 2 naar de 1. Je merkt dat er iets geblokkeerd wordt (tenzij je er heel hard tegenaan drukt, maar dat zou ik je afraden).

Ik heb het gevoel dat ,ALS het je al lukt om hem in zn achteruit te zetten, de schroeven en tandwielen om je oren vliegen ;)

Hier is het antwoord. Na ca. 3 minuten in het filmpje. Eerst met een automatische versnellingsbak, daarna met een handgeschakelde. Klik op de link:

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=hakNxO5pME4

Dan gaat je versnellingsbak er aan. (Behalve bij een Alfa Romeo.. daarvan gaat de versnelling wel kapot voor je de kans hebt die fout te maken.)