Weet iemand soms hoe je in je auto kan als je sleutel in de auto ligt en op slot is. Geen reserve sleutel :( ?

Ford Fiesta

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je lid bent van de wegenwacht, kan je hen eens bellen. Deze hebben vaak het juiste gereedschap aan boord.

De politie om advies vragen, want de auto kan nu ook gemakkelijker gestolen worden door een ruit in te slaan en dan met sleutel weg te rijden.

Als het een auto met afstandsbediening is, met een zgn. dikke sleutel, dan heb je aan een tennisbal genoeg... Maak een gaatje in de tennisbal, plaats dat gat tegen het sleutelgat, en druk de lucht met veel kracht door het gat van de tennisbal in het sleutelgat. Ik heb het bij mijn eigen autootje uitgeprobeerd, en het werkt. Een voorbeeldfilmpje heb ik toegevoegd. Toegevoegd na 41 minuten: Hetzelfde schijnt ook te kunnen met een gootsteenontstopper!

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=MNaSTipOYy8

Dealer bellen waarschijnlijk kan er een transpondersleutel op chassisnr gemaakt worden.

Wegenwacht bellen en als je geen service aan huis hebt of geen lid bent kan je gewoon een garage bellen in de buurt, die hebben vaak een pompje waarmee ze de deur open kunnen buigen aan de bovenkant en zo de deur kunnen openen. Ook veel restyle bedrijven (uitdeuken zonder spuiten) hebben vaak deze pompjes. deze kan je ook eens bellen als er 1 in de buurt zit

Ik zou in ieder geval zorgen voor een reservesleutel, die er standaard bij hoort te zitten. Kun je overigens niet via de achterklep in de auto komen? Indien dit niet kan zit er niets anders op dan de Wegenwacht bellen. Die hebben meestal wel middeltjes om er zonder noemenswaardige schade in te komen.

De ANWB of de dealer krijgt hem wel open. Als je erbij staat te kijken verbaasd het je zelfs hoe makkelijk dit gaat. Iemand van de ANWB kan met een simpele tik (zonder beschadiging te veroorzaken) of met een soort ijzerdraad de auto van binnen uit openen. Verstandig is wel om een reserve sleutel te maken. Al doen heel veel mensen dat niet i.v.m. de prijs die de dealer daar voor vraagt. Per merk en type gaat dit op een andere manier. De informatie die je geeft is ook niet toereikend om voor dit specifieke model te bepalen hoe het open te maken is. Was de informatie wel toereikend wilde ik het in ieder geval niet posten om diefstal van spullen die in de auto liggen of de auto zelf te beschermen tegen diefstal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100