Waarom staan bij een auto de wielen recht maar het stuur scheef?

Hoi, ik merk soms op dat bij geparkeerde auto's de voorwielen kaarsrecht staan, maar het stuur gedraaid is, hoe kan dit?
De voorwielen en het stuurmechanisme zijn toch allemaal met elkaar verbonden?
Overigens zie ik dit ook heel vaak andersom, de wielen staan een beetje naar links of rechts, maar het stuur staat helemaal recht.
En als je bijvoorbeeld in de auto stapt om weg te rijden, hoe weet je nou in welke richting je wielen wijzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De wielen staan nooit kaarsrecht. Bij het uitlijnen wordt het stuur recht gezet en dan worden de wielen bijgesteld. http://nl.wikipedia.org/wiki/Uitspoor Het stuur staat gedraaid als 1 van de voorwielen recht staat. Het is verstandig om even te kijken naar alle wielen voordat je wegrijdt omdat er bijv. een lekke band tussen kan zitten en dan weet je ook hoe de wielen staan. Weet je ook gelijk of er een paaltje of kind voor je auto zit.

Ik zou nog maar eens goed kijken, het kan n.l. wel, maar dan heeft met het stuur erg slordig gemonteerd. Het zal dan ook zelden voorkomen.

Ik vermoed dat jij iets anders bedoeld dan degenen hierboven beschrijven. Een fietsstuur gaat tegelijk met het voorwiel van de fiets één kant op. Een autostuur draait meerdere keren om je wielen de uiterste uitslag te laten behalen. Omdat die met een tandheugel verbonden zit. Dit kan ook niet anders want anders worden de krachten op je armen veel te groot. ( denk maar aan je skelter vroeger die wél direct verbonden zat en bij de eerste hobbel je stuur uit je handen sloeg)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100