Is het wel eerlijk als alleen leden van de ANWB mogen stemmen voor of tegen de kilometerheffing?

De kilometerheffing is nu afhankelijk van de leden van de ANWB.
Terwijl de kilometerheffing ook gevolgen heeft voor niet leden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is eerlijk. De ANWB komt op voor hun leden. En leden zijn degenen die voor hun lidmaatschap betaald hebben.

Als dát voor onze minister de doorslag geeft: Natuurlijk niet!

Nee natuurlijk niet. Het moet niet gekker worden. Een belangenvereniging die de dienst gaat uitmaken. En als de leden van Natuurmonumenten niet willen dat er ergens een brug/tunnel/viaduct komt, dan kunnen ze dat ook tegenhouden? Volgens mij geeft de minister op deze wijze zijn baan uit handen. Dan zouden we het kabinet en het parlement wel op kunnen heffen. Ik denk dat ie zeer binnenkort op zijn uitspraak terug zal komen.

Klinkt als een leuke maar niet goed doordachte actie. ANWB mag dan veel leden hebben, maar het zijn veelal de NEE stemmers die zich laten horen. Daarnaast zijn er nog altijd meer mensen NIET lid van de ANWB dan er wel lid zijn.

De minister heeft niet gezegd dat als de anwb tegen is hij het voorstel intrekt. Hij heeft vanaf het begin gezegd dat er voldoende draagvlak voor het voorstel moet zijn. En dat hij veel waarde hecht aan wat de leden van de anwb ervan vinden is dan logisch. Hij zal ook bij de diverse brancheorganisaties de stemming peilen. Het probleem bij het voorstel zoals het nu is, is dat iedereen die meer dan 8000 km per jaar rjdt straks de klos is en dat "BIGBROTHER" is watching you!!

de minister legt de verantwoording bij iemand anders neer maar het blijft wel zijn idee. als het niks word kan hij zeggen,dan moet u bij de anwb zijn . word het wel wat dan zegt hij,dat was een goed idee van mij.

Nee, dit is niet eerlijk. Als men al een peiling wil doen dan zou dit via een referendum moeten. Pas dan krijg je een eerlijk beeld hoe de samenleving erover denkt. Afgaan op een uitslag van enquête van de ANWB zou hetzelfde zijn als afgaan op een uitslag van een enquête van vereniging eigen huis als er een voorstel komt dat er betaalt moet gaan worden per keer dat we naar de wc gaan. Hoewel dit een quasi voorbeeld is denk ik dat de boodschap duidelijk is. Persoonlijk denk ik niet dat je mensen om hun mening moet vragen daar het er dan waarschijnlijk toch op uitdraait dat er meer nee stemmers dan ja stemmers zullen zijn. Ik denk dag als men echt alles heeft doorgerekend en men kan bewijzen dan de gemiddelde huis tuin en keuken rijder er niet op achteruit gaat je een dergelijk systeem gewoon moet invoeren. In eerste instantie als iedereen er op het oog op achteruit gaan; maar dit komt omdat men over het algemeen nooit de daadwerkelijke kosten voor het autorijden berekend. Dus de minister moet een eerlijk beeld geven wat het echt kost en de rijder moet zichzelf niet voor de gek houden en eerlijk zijn wat hij nu per maand/rit kwijt is.

Natuurlijk is het niet eerlijk, maar het is wel een peiling van de mening van het Nederlandse volk. De leden van de ANWB zijn een bonte verzameling mensen, die toch wel min of meer een afspiegeling van het Nederlandse volk zijn. Het is onmogelijk om een echte volksstemming te houden en dit lijkt mij een goed alternatief.

Dat is net zo iets als wanneer je studentenverenigingen laat bepalen wat de inhoud van het onderwijs moet zijn. Toegevoegd na 1 dag: Ik heb net de enquete ingevuld van de ANWB, terwijl ik geen lid ben. Het kan dus wel.

Ik ben lid van de ANWB, maar vindt dat dit niet alleen de leden van de ANWB aan gaat. Ik vindt iedereen die nu wegenbelasting betaald, stem recht heeft !

Ook niet leden kunnen hun stem geven op de anwb site

Er wordt pas aan het eind van de vragenlijst gevraagd of je lid bent of niet. Zo niet, mag je gewoon de vragenlijst afmaken. Dus het niet zo dat er mensen uitgesloten worden. en als antwoord op je vraag: ja het is eerlijk want in tegenstelling tot wat je zegt mag iedereen zijn mening geven.

ja hoor we gaan er van uit dat anwb leden daar niet zitten voor hun biljart club.wie voor rekening rijden is een egoist want die treitert via dat systeem minder draag krachtigen hun auto uit.

Iedereen mag stemmen bij de ANWB, ga maar naar hun site en je kunt deelnemen.

Iedereen mag mee doen aan de internet poll..... groetjes...P

op de site van de telegraaf kun je ook je mening geven over het rekeningrijden! is ook nog eenvoudiger ook dan die van de anwb. Deze laatste is overigens gesloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100