Wat moet je doen als het stoplicht op oranje springt en je twijfelt of je gaat stoppen of extra gas geven?

Want zoals we weten is twijfelen in het verkeer verkeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je twijfelt moet je dus stoppen. Want pas na enkele seconden beslissen dat je door gaat rijden kan heel goed betekenen dat je dan door rood rijdt. Daardoor breng je jezelf en de andere weggebruikers in gevaar, en je loopt bovendien risico op een (flinke) boete.

Wanneer er geen achterliggend verkeer is dat je kan belemmeren bij het remmen (dat die op je zou knallen) zou ik remmen, anders gas bijgeven, maar ligt geheel aan de afstand op het stoplicht. Als je kan stoppen, moet je stoppen.

Daar is de wet vrij duidelijk in. Stoppen tenzij dat redelijkerwijs niet mogelijk is. Kijk maar in de RVV, Artikel 68 1. Bij driekleurige verkeerslichten betekent: a. groen licht: doorgaan; b. geel licht: stop; voor bestuurders die het teken zo dicht genaderd zijn dat stoppen redelijkerwijs niet meer mogelijk is: doorgaan; c. rood licht: stop.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/Hoof...

Officieel is geel ('oranje'): stoppen, tenzij dat gevaar oplevert. "Geel = stoppen, alleen als je al zo dicht bij het verkeerslicht bent, dat je niet meer op een normale manier tot stoppen, mag je doorrijden." http://www.gratistheorie.nl/auto/theorie/verkeerslichten/driekleur.html

Je moet een beetje in gedachten houden, dat er een taart achter je op de achterbank ligt. Kan je stoppen zonder dat de taart spreekwoordelijk tegen de voorruit vliegt moet je stoppen. Zo niet rij je als je aan de voorgeschreven snelheid houd als het goed is door .....ik noem het donker oranje.

Je moet zo rijden dat je ALTIJD kunt stoppen. Dus rij je door oranje: dan zit je fout.

Wanneer je te hard rijdt en het stoppen ( opeens remmen) gevaar kan leveren voor andere weggebruikers is het verstandig om door oranje te rijden. In het geval dat je de stoplicht nog niet heb genaderd Dan moet je stoppen, want anders heb je kans op boete. Dit spreek ik uit ervaring.

T is niet t beste antwoord,maar gewoon gas bijgeven.doe ik ook altijd.stroomt t verkeer ook gewoon door. je kom er nog genoeg tegen waar je wel optijd voor kan stoppen,of nie

Nooit extra gas geven. Of je remt of je rijdt gewoon door. Als je extra gas moet gaan geven om nog het oranje te halen voordat ie op rood gaat had je ook kunnen remmen en dan moet je dus remmen.

Als het stoplicht op oranje springt en je bent heel dichtbij het stoplicht mag je doorrijden maar het risico dat je door rood rijdt is veel groter. Als je te dichtbij het stoplicht bent moet je niet keihard remmen. Dat kan gevaarlijk zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100