Heeft de rijinstructeur controle over de auto?

Zoals eigen rem en gaspedaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, in een lesauto zitten aan 2 kanten alle pedalen. Dus ook de koppeling tenzij je in een automaat lest natuurlijk. De rij instructeur kan jou dus altijd helpen/overnemen/ingrijpen als iets niet lukt of als je iets nog niet kunt.

Ja. "Een lesauto heeft gedeeltelijk dubbele bediening, namelijk rempedaal en koppelingspedaal, sommige rijscholen ook het gaspedaal. Een lesauto heeft ook extra spiegels, zodat de instructeur het verkeer achter en naast, maar ook de leerling in de gaten kan houden." http://nl.wikipedia.org/wiki/Lesauto

Een goed rijinstructeur heeft ten alletijden controle over het voertuig, en is er in getraind om zonodig in te grijpen. Hij heeft officieel enkel de beschikking aan de rechterzijde in het voertuig over een rempedaal en bij een schakelauto ook over een koppelingspedaal (sommige lesauto's hebben ook een gaspedaal maar dat mag tijdens het examen niet bedient kunnen worden en wordt in de wet op de rijinstructie niet vernoemd en mag dus officieel niet aanwezig zijn). Bij het gebrek aan een koppelingspedaal (automaat) moet de auto voorzien zijn van een noodknop die bij indrukken de motor van het voertuig geheel uitschakelt. Met deze instrumenten en het stuur moet een rijinstructeur het voertuig ten alle tijden onder controle kunnen hebben en houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100