Hoe waxinelichtjes te bewaren in de auto?

Vorige winter werd aangeraden om een waxinelicht in de auto mee te nemen voor licht en een beetje warmte als je ingesneeuwd raakt. Ik dus keurig twee mega-waxinelichten ingepakt in kraft, dat ouderwetse pakpapier en in de auro gedeponeerd.

Maar, misschien raad je het al, dat werd na de zomer een vormeloze en vettige klomp paraffine in het dashboardkastje met wat aluminium voor nog een beetje vorm. Is er een manier om waxinelichtjes ook door een warme periode te loodsen zonder vorm- en functieverlies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vormvast is dat helaas niet mogelijk Een noodpakket is altijd handig, zeker rond deze dagen. Ik zou het idee van waxinelichten laten varen. Een knijpkat, zaklamp, deken, stuk touw en voor warmte die thermobags, waar een metalen plaatje inzit die je moet inknijpen. Goedkoop en herbruikbaar. Voor de vrachtwagen had ik ook altijd breaklights (de grote uitvoering) bij me en rubberen laarzen. Waxinelichten zijn niet echt houdbaar, kaarsen daar en tegen wel weer ( mits droog en koel opgeborgen ). Doch deze zijn door de tijd ingehaald en zijn vervangen door modernere technieken. Toegevoegd na 1 minuut: En vergeet niet een Gsm met een volle accu.

Bewaar ze in de zomer binnen...... Of snap ik de vraag niet?

Dashboardkastje is natuurlijk wel vrij dichtbij de warme motor. Ik zou ze gewoon in een vrij dikke plastic zak bij je reserwiel doen. Mocht je ze nodig hebben, dan ben je gelijk warm door het verplaatsen van het reservewiel ;-))

Een koelere plaats in de auto voor je theelichtjes zoeken, bijvoorbeeld onder de zitting van de voorstoelen of (nog beter) onder de zitting van de achterbank, indien deze opklapbaar is. NB Niet proefondervindelijk getoetst. Overigens lijkt het mij handig om in de auto water in een plastic fles bij je te hebben, een slaapzak (voor de warmte) en een oplaadbare zaklantaarn die oplaadt d.m.v. via het aanstekercontact.

Inderdaad gewoon in het Dashboardkastje

Bronnen:
http://www.automotiveimport.nl/werkwijze

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100