Mijn vriend wilt mij leren autorijden, hij heeft zijn rijbewijs al. Mag dat wel als we in onze eigen terrein blijven en geen druk verkeer is?

Waar mag ik dan allemaal wel rijden zonder rijbewijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weet niet hoe het in nederland is maar in België moet je eerst je theorie halen, met het papier dat je geslaagd bent je voorlopig rijbewijs halen (kies in jou geval dan voor voorlopig rijbewijs b 36 maand) en dan mag je vriend (indien hij lang genoeg in het bezit is van zijn rijbewijs, dacht 8jaar) je leren rijden op de openbare weg. Dat lijkt me het simpelste voor officieel in orde te zijn. Je kan wel zoals je zelf aangeeft op eigen (prive) terrein zonder voorlopig rijbewijs al wat leren van je vriend. zodat je een start hebt als je je voorlopig haalt en dus de weg op mag. Toegevoegd na 6 minuten: Zie je uitbreiding net pas. In principe mag je alleen op priveterrein rijden maar er zijn veel mensen die op industrieterrein leren rijden of op winkelparkings als de winkels dicht zijn enz.. succes met het leren rijden allesinds..

Op de openbare weg mag je niet rijden zonder rijbewijs, het maakt niet uit of het wel of niet druk is. Rijden mag niet. Op eigen terrein mag je doen wat jij zelf wilt, mits je je houdt aan een aantal regels; zoals geluidsoverlast, etc. Dus als jij wilt auto rijden moet je dat doen, echter ben je niet verzekerd op het moment dat er iets gebeurt. Je bent namelijk alleen verzekerd als je een rijbewijs hebt.

niet want als er iets gebeurt dan doet de verzekering haast niets want je was in overtreding tegen de wet. je vriend mag je ook wel auto leren rijden maar hij is niet bevoegd om jou je bewijs te geven

Op privaat terrein en op privé parkings mag hij je leren rijden. Op zondag zijn hier in Belgie alle winkels dicht en er zijn er veel die daar van de grote parkings gebruik maken om te leren rijden. Op de openbare weg is het verboden natuurlijk!

Zonder rijbewijs mag je eigenlijk overal rijden waar het GÉÉN openbare weg is. Onder weg wordt verstaan: alle rijstroken met inbegrip van fiets- en voetpaden en alle bermen. (Dus ook de middenbermen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100