Waarom parkeren zo weinig mensen achteruit in?

Terwijl je dan veel gemakkelijker weg kunt rijden, ook als er plots minder ruimte is rond je parkeerplek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Toch is achteruit inparkeren slimmer. Als je vooruit inparkeert weet je dat het dan nog kan. maar niet of het straks nog kan. Als je achteruit inparkeert weet je zeker dat je altijd weg kan. Draaicirkel vooruit is kleiner dan achteruit. Maw achteruit uitparkeren zal je meer ruimte nodig hebben dan vooruit. En bij het achetruit inparkeren gebruik je de ruimte die je hebt om in te draaien. Die heb je niet met achteruit wegrijden want dan staat er meestal aan beide kanten een auto.

omdat het moeilijker is

Omdat je dan je boodschappen lastiger in kunt laden.

Waarschijnlijk omdat je meestal vooruit aan komt rijden en mensen er niet altijd bij nadenken over wat het in de toekomst weer voor positief nut heeft om nu meer handelingen te verrichten. Daarnaast is achteruit parkeren voor veel mensen (lees vrouwen) ook moeilijker dan vooruit inparkeren.

Ik geef je helemaal gelijk. ik denk dat het luiheid is of misschien moesten ze iets in- of uitladen.

Omdat het geen bal uitmaakt dat je vooruit inparkeert en achteruit wegrijd of dat je achteruit inparkeert en vooruit wegrijd. Daarkomt bij dat als je neus aan neus staat je achterklep nog open kan doen, andersom niet. Ook als je in de rij staat om te parkeren ga je niet eerst voorbij de plek rijden om vervolgens er weer achteruit in te rijden, dan staat de gene achter jou er al vooruit in. Snappie

Veel mensen hebben geen juiste controle over de auto om deze achteruit in te parkeren of om te file parkeren. Ook spiegels kijken bij het achteruit rijden is voor veel mensen lastig... Dus de weg van de minste weerstand is om de auto gewoon recht het parkeervak in te rijden.

Ik parkeer altijd achteruit in, precies om de redenen die jij geeft.

Het is ook heel erg lastig. Niet doen...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=-uLECuGK07U

Omdat het minder gemakkelijk is dan vooruit inparkeren. Achteruit inparkeren heeft het voordeel dat je bij het wegrijden een beter zicht hebt op het verkeer om je heen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100