Waarom uitstel?

http://www.nu.nl/binnenland/2158118/duizenden-rijexamens-uitgesteld-winterweer.html

Kandidaten moeten toch ook bij slecht weer goed kunnen rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het rijden onder deze omstandigheden is een stuk moeilijker voor beginnende automobilisten. Het zou niet eerlijk zijn om kandidaten onder moeilijkere omstandigheden te beoordelen dan de anderen.

ja, dit moeten ze inderdaad kunnen. echter, het zou niet eerlijk zijn om hen nu te laten afrijden terwijl de rijomstandigheden veel moeilijker zijn in vergelijking met andere rijexamenkandidaten. De kans van slagen, omdat rijden veel moelijker is met dit weer, is veel kleiner ten opzichte van kandidaten die met goed weer af moeten rijden. Dit zou meten zijn met twee maten, en dus niet eerlijk

Ja, maar veel mensen zijn bang dat het examen veel moeilijker te halen is bij slecht weer, omdat de kans op dingen die foutgaan veel groter is. Het is niet voor niets dat er regelmatig advies gegeven wordt om niet de weg op te gaan...

veel rijexamens moeten uitstellen vanwege de weersomstandigheden

Bronnen:
staat in de tekst.

Ja maar het moet wel verantwoord blijven. Daarbij moeten alle bijzondere verrichtingen uitgevoerd kunnen worden. Op alle stille weggetjes ligt ijs, zodat een bocht achteruit een ware bepreofing wordt en daarbij ook nog gevaarlijk is voor medeweggebruikers Of heuveltje glij...rijden).

Ze leren wel door de sneeuw te rijden met de gewone lessen, maar ze kunnen weinig bijzondere handelingen uitvoeren omdat er te veel sneeuw ligt op sommige plaatsen en dat is onderdeel van het examen.

En daarnaast moet een weggebruiker voornamelijk bij normale omstandigheden kunnen rijden. Dat je nu met 15 km per over wegen rijdt en daardoor heel rustig alles kunt zien aankomen betekend niet dat je ditzelfde op normale snelheid ook kunt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100