1 voorband van auto scheef afgesleten. Wat kan de oorzaak zijn? Versnellingsbak?

We zijn net naar een toyota yaris d4d van 2008 gaan kijken, en het viel al direct op dat de band aan de bestuurderskant scheef was afgesleten. De verkoper hiermee geconfronteerd, en die zei dat dit normaal was bij dit model omdat de versnellingsbak zo geplaatst was, en met het gewicht enzo.
Ik ben al langer met auto's bezig, en in mijn oren klinkt dit als de reinste onzin! Ik heb nog nooit een automodel geweten waar dit normaal is!

Waar kan dit eventueel wel aan liggen? Slecht uitgelijnd ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord uitlijnen is al benoemd maar valt er nog wat uit te lijnen? Dit lijkt mij een duidelijk geval van schade (tegen een obstakel gereden of een aanrijding) waardoor je wiel niet goed meer spoort. Mocht dat niet zo zijn dan is de wielvlucht (caster) van dat specifieke wiel niet in orde. Maar ook dat raakt niet zo maar uit zijn positie. En die versnellingsbak: "Grote onzin!"

De wagen is slecht uitgelijnd.

ik vind het al raar dat een verkoper een auto te koop zet met zo,n band eronder, en een vreemd verhaal over die versnellingsbak trouwens. het kan zijn dat de sporing van de wielen niet goed is, maar kan ook een aanrijding hebben gehad zodat het frame krom is. ik zou maar lekker naar een andere yaris op zoek gaan, ik zou er niet blind op vertrouwen. suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100