Wanneer is het verstandig om te beginnen met autorijlessen?

Ik ben momenteel 17 en een half jaar oud en heb vorige week mijn proefles gehad. Ik ben dus nog niet begonnen aan echte rijlessen.

Ik wordt in februari pas 18 en ik vroeg me nu af wanneer het verstandig is om te gaan lessen. Ik heb 25-30 rijlessen nodig volgens m'n instructeur en ben binnenkort van plan om mijn theorie examen af te leggen.
Aangezien Learn2Drive niet bij mij werkt, omdat je ouders meer dan 5 jaar rijervaring moeten hebben wil ik dus eigenlijk op de dag dat ik 18 wordt of erna mijn praktijkexamen afleggen.

Is het nu verstandig om vanaf september wekelijks 1 rijles te nemen t/m februari of moet ik wat later beginnen en dan iets van 2 rijlessen per week? Graag jullie tips & adviezen.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf meerdere lessen per week gehad telkens, en kan dat je wel aanraden. Het blijft dan goed 'hangen'. Bovendien les je (dan) in de winter, en dat vind ik ook een goed idee. Je went dan al aan in het donker en met slecht weer rijden. Extra tip: probeer een paar keer een langere les te nemen, bijvoorbeeld 2 of 3 uur (of zelfs 4). Je oefent dan om wat langere tijd te rijden, én je komt een beetje uit je eigen bekende woongebied! Succes!!

ik denk dat het verstandig is om wekelijks 1 rijles te nemen zodat je ook meer tijd hebt om uit te zoeken wat je nog moet leren en verbeteren

Ik zou nu beginnen met eens per week. Over drie maanden kun je dan kijken hoe het gaat en hoeveel lessen je instructeur nog denkt nodig te hebben en dan kun je eventueel een tandje bijzetten en vaker per week lessen. Inderdaad is het goed om bij daglicht en bij donker te rijden maar ook bij regen etc. Dat heb je niet als je 10 dg rijles hebt in de zomer. Mijn advies is alleen anders als je niet in de buurt van je examenterrein woont. Ik moest altijd nog wel een kwartier ofzo rijden voor ik in Amsterdam was en elke keer die weg af daar leer je weinig van. Als je dus verder weg woont ofzo zou ik 2 uur achter elkaar rijden maar eens per week is niet zo'n probleem. Je zou dan nog 2 mnd kunnen wachten. Pin je verder niet zo vast op dat rij-examen op je 18de verjaardag. De kans is groot dat je wel een paar keer moet afrijden en dan maakt het weinig uit of je op die dag begint of 2 wk later. Verder: je ouders hebben geen 5 jaar rij-ervaring maar heb je wel een auto tot je beschikking om veel ervaring op te doen? Zo niet: dan moet je echt wachten want dan ben je het geleerde zo weer kwijt. Daarnaast: ik neem aan dat geld geen probleem is of dat het voor je betaald wordt zodat je ook meerdere keren in de week kunt lessen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100