Waarom start onze auto met dieselmotor niet zonder veel gas te geven?

Uitleg: de auto is gekocht toen die 4 jaar oud was, nu 2 jaar geleden, en vanaf dag 1 is het starten een probleem met vochtige en . zoals nu dus, koude weersomstandigheden. Daar is de auto al zeker een keer of 5-6 voor naar de garage geweest en zo'n beetje alles is nagekeken..zelfs de startmotor is vervangen.. de garage heeft ons vanwege de trubbels zelfs een half jaar extra garantie gegeven maar al die tijd heeft men het niet kunnen oplossen en doet men het nu af als een probleem dat nu eenmaal bij deze auto hoort.. maar het blijft me ontzettend storen dat ik een diesel alleen aan de gang krijg door behoorlijk gas bij te geven en stevige rookpluimen uit de uitlaat te veroorzaken! Veel tips zijn al opgevolgd: accu is getest en nog in orde, gloeispiralen zijn okay en we laten de auto ook voldoende voorgloeien, verwarming e.d staan allemaal uit als we starten...Als de auto eenmaal heeft gelopen als is het maar 30 seconden dan doet het probleem zich de rest van de dag niet meer voor..het is enkel bij de eerste keer....
Wie heeft wellicht de gouden tip om dit definitief op te lossen???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De werking van een dieselmotor heeft te maken met de ontbrandingstemperatuur in de compressieruimte. Bij dit koude weer en een koude motor zal deze temperatuur niet zo snel worden bereikt. Dus zal je in mijn opinie langer moeten voorgloeien alvorens de motor te starten. Door 'gas' te geven komt er extra brandstof (diesel) in de cilinders en zal tot gevolg hebben dat er een onbrandbare mengsel ontstaat. Dit is ook de oorzaak van de rookpluimen. Neem dus extra tijd om voor te gloeien. Ook het inspuitmechanisme (hierboven al benoemd) zou een oorzaak kunnen zijn maar dan zou het ook al eerder problemen hebben gegeven. Je zou zelfs kunnen navragen of andere auto's van hetzelfde type dit probleem hebben. Maar dat kan ik mij haast niet voorstellen. Omdat de rest van de dag deze problemen zich niet voordoen zou ik mij concentreren op de COMPRESSIE van de motor. Succes

Veel auto's hebben op dit moment problemen met starten, combinatie van kou en vocht, accu kan best in orde zijn maar toch last hebben van de kou. Moest van de week ook 3 keer starten, mijn accu is een half jaartje oud. Sommige auto's zijn veel gevoeliger voor vorst dan andere, soms is er inderdaad nauwelijks een oorzaak te vinden.

Ha, die Congoleo; Klinkt alsof de verstuivers vervuild zouden zijn. Kun je bij elke garage laten checken. Ze kunnen soms ook zelfs nog sonisch worden gereinigd.

Dat is een eigenschap van de auto, meer niet...

Probeer eens een ander merkt diesel te tanken omdat er veel veschil in zit in de soorten merken diesel. zoals shell die past de diesel aan het koude weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100