Waarom maken ze auto's zo, dat ze zo hard kunnen gaan?

Ik bedoel, de maximumsnelheid is 130, en om ook rekening te houden met andere landen, zou de maximumsnelheid toch ook 170 kunnen zijn? Op personenauto's kan je soms ook wel 200, en dat lijkt me aleen slecht voor het milieu

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Autofabrikanten zijn commerciële ondernemingen, die maken wat klanten vragen. En klanten willen auto's met een reserve. Sommige klanten zijn bereid om voor een hoge topsnelheid miljoenen te betalen, zo kost de nieuwe Bugatti Veyron GT Speed 2,1 miljoen. En dan kun je er nog niet eens met 4 man in. Auto's zijn meer dan alleen een vervoermiddel, men onleent er vaak een status aan. En dat het slecht is voor het milieu is misschien wel waar, maar dan kan ik nog wel 10 zaken noemen die slecht zijn voor het milieu, maar waar mensen toch de bewuste keuze maken om dat niet op nr 1 te zetten.

Dat ze die zo maken is gewoon omdat de markt dat eist. Niemand vind het leuk om een dikke Audi te kopen die de zelfde snelheid heeft als een fiat panda. Je besluit zelf te betaalen voor al het verogen onder de kap....dat je er hier in NL niks mee kan, Is het volgende probleem. Maar niet het probleem van de autofabrikanten. Dus ja kan sommige auto's gewoon over de 200 krijgen maar dat is je eigen verandwoordelijkheid.

In Duitsland is er op (de meeste) snelwegen geen snelheidsbeperking. Volgens verhalen is dat omdat de Duitse autoindustrie (een van de grootste werkgevers in Duitsland) tegen een snelheidsbeperking is. Dat is dan ook gelijk de reden dat een auto zo'n 200 km/u moet kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100