Mijn voorbanden zijn meer versleten dan mijn achterbanden. Volstaat het om de voorbanden, alleen, te vervangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor,dit kan makkelijk,wel erna je banden uit laten lijnen.

In principe kun je alleen je voorbanden vervangen. Alleen als je een 4 wiel aangedreven auto hebt waarbij het verschil in profiel niet meer dan (bijv.) 1,5 mm mag verschillen mag dat niet. De meeste huidige 4 wiel aangedreven auto's hebben daar ook geen last meer van.

Ja, voorbanden slijten sneller dan de achterbanden omdat die meer wrijving door het sturen op de weg heeft. Zal ze wel allebei tegelijk vervangen ook al is 1 voorband nog goed.

Je kan ze beide vervangen, volgens de wet moet je op een as gelijke banden hebben. Dit wil zeggen dat je beide voorwielen gelijk moeten zijn evenals je beide achterwielen. Voor de veiligheid adviseer ik om je slechtste banden voor te monteren. Hierdoor voorkom je overmoedig rijgedrag omdat je denkt dat alle banden zo goed zijn als je sturende banden.

Nee! Dat moet je niet doen, het is belangrijker om op je achterwielen meer profiel te hebben dan op je voorwielen. Daar was laatst een heel programma over op discovery. Het voorkomt dat de achterwielen "uitbreken" bij nat weer of gladheid. Je kan dus beter je achterwielen wisselen met je voorwielen en tzt alle 4 tegelijk wisselen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100