Wat is beter, de auto buiten laten staan of in de garage zetten?

Toegevoegd na 47 minuten:
Iemand vertelde mij dat het voor de accu beter is de auto buiten te laten staan. Anders zou de accu lui worden. Ik rijd niet veel, heb de auto veel binnen en de eerste accu is bijna 11 jaar oud! Maar ik heb mij laten vertellen, dat je er mazzel mee moet hebben....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een accu zal tijdens koude weersomstandigheden (vorst, hevige sneeuwval) eerder de geest geven, wanneer de auto buiten staat geparkeerd. Een accu kan al een tijd aan vervanging toe zijn, maar toch nog werken. Pas wanneer het dan erg koud wordt, scheidt-ie ermee uit. Het is dus zeker in de winterse maanden beter de auto in de garage te parkeren.

In de garage; is veiliger, geen last van weersinvloeden.

Het is in de garage niet enkel veiliger voor weersomstandigheden maar ook tegen inbraak, shit van duiven ea. Alles wat in de auto ligt kan ook niet "vergelen" door de zon.

In de garage is beter. Buiten laten staan vergroot de kans op beschadigingen van vallende takken, het weer, voetballende kinderen, roekeloze wegpiraten en vandalisme.

Alles heeft zo zijn voor en nadelen. Een degelijke carport vervangt heel wat misschien onnodige kosten en dat is weer beter voor ons budget. Natuurlijk is een garage gemakkelijk voor zowel een werkruimte te creëren, als voor opslagruimte. Ook met een koude winter met sneeuw besparen we tijd door het afkrabben van de sneeuw te vermijden. Of geeft deze meer privacy over onze aanwezigheid in de woning. Met een carport weten de buren ook dat je niet thuis bent, wat voor dieven een pluspunt kan zijn. Over eén standpunt kunnen we het wel eens zijn. De ruimte moet voldoende verluchting bieden en moet heus geen kamertemperatuur hebben. Uw auto zal niet klagen. Zetten we deze toch buiten, is een jaarlijkse autowax beurt die de lak beschermd van de carrosserie wel belangrijk. Want het soms hevige zonlicht is een zware boosdoener die de wagen doet verkleuren.

Bronnen:
http://auto-en-vervoer.infonu.nl/auto/6473...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100