Kan het dat remblokken sneller slijten als de auto (automaat) altijd op een schuine helling staat? (oprit voor ons huis)

Weet jij het antwoord?

/2500

De remblokken/segmenten slijten bij een 'automaat' altijd sneller als bij een schakelauto.

Nee, dat kan niet omdat het een automaat is. deze stelt dan vanzelf bij.

De remblokken slijten niet als de auto stilstaat.

Ha, die Johnmaureen; Automaten plegen een grotere aanslag op de remblokken dan auto's met handgeschakelde versnellingsbakken. Los daarvan; als je een auto op een helling parkeert en op de handrem zal er verwaarloosbaar meer kracht op de remblokken komen te staan dan op een vlak terrein, maar niet meer dan bij een handbak; handrem is handrem. Als je de gewoonte hebt de auto in de stand P te parkeren (of in de eerste versnelling bij een handbak) scheelt dat iets met slijtage t.o.v. gebruik van de handrem maar niet merkbaar. Het grootste verschil zit'm gewoon in die automaat.

Je zegt dat het een automaat is, dat betekend dus dat je vaker remt dan iemand met een schakelbak... Gewoon omdat je wagen wat minder goed afremt op de motor. Krom trekken van de remmen gebeurt vaak omdat ze warm worden tijdens het remmen en dan bij stilstand afkoelen terwijl de rem in getrapt blijft, denk ook dat dit bij jou het geval is, plus daarbij denk ik dat een Atos relatief dunne remschijven heeft en dit dus ook eerder zal voorkomen! maar de remblokken slijten niet als de auto op een schuine helling staat of zo. Nee hoor.!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100