Gebruikt een auto meer benzine als als je de airco aanzet?

Ik weet dat de stroom voor de airco uit de accu komt. Maar gebruikt de auto meer benzine om de accu weer snel aan te vullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reken maar op 10% meer benzineverbruik als je de airco aan zet. Toegevoegd na 3 minuten: Ik vind zelfs nog wel meer dan die 10%: http://www.tankkorting.nl/bespaartips.html En hier een artikel in euro's: http://startpagina.paginablog.nl/startpagina/2007/06/Auto_airco_slurpt_benzine.html

Natuurlijk, een airco gebruikt energie en die energie kan uiteindelijk maar van één plaats komen, uit je benzinetank. Ieder knopje, lampje of wat dan ook wat je gebruikt in je auto zal leiden tot een hoger brandstofverbruik.

ja volgens mij wel want als je de accu leger laat lopen moet je meer rijden om hem weer aan te vullen en dan verbruik je meer benzine want als je rijd wordt je accu bijgevuld

Ja maar alleen voor een benzineauto. Dieselauto's werken niet op benzine

Een airco wordt niet alleen elektrisch van energie voorzien, ook vanaf de motor wordt met een riem een compressor aangedreven die voor het koelmiddel zorgt. die 10 tot 12 % extra kloppen dus helemaal. je kunt hem iets minder koud zetten, dat heeft invloed op het verbruik. Maar er zijn nog zoveel methodes om de temperatuur lager te houden! doe je de ramen gewoon open... alleen heeft dat ook een zeer nadelige invloed op het brandstofverbruik.....je verstoort de stroomlijn van de auto namelijk nogal. net als spoilers, brede banden, vlaggetjes en zo dat doen. Dus liever de airco gebruiken, en zorgen dat de auto verder in goede conditie is, banden op spanning, en de rechter voet onder controle. Dan bespaar je die 10% zo weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100