Waarom reed Steve Jobs in altijd dezelfde auto type die hij elke 6 maanden wisselde en nooit een kenteken op zn auto had?

Weet jij het antwoord?

/2500

De reden dat de medeoprichter van Apple vaak alleen een kentekenplaathouder op zijn auto had - met een streepjescode in het midden - was omdat het simpelweg niet verplicht was in zijn geval. Want volgens de geldende regels in Californië hoef je de eerste zes maanden na aanschaf van een nieuwe auto nog geen kentekenplaat te monteren. En dat is dus precies wat Steve deed: binnen zes maanden ruilde hij zijn SL55 AMG steeds weer in bij een leasemaatschappij voor een exacte kopie. En zo kwam hij er dus mee weg.

Bronnen:
http://www.autoblog.nl/archive/2011/10/27/...

Zoals amadea al aangaf: in Californië is een wet die zegt dat je binnen 6 maanden een kenteken op je auto moet hebben. Jobs had een contract met een leasemaatschappij, waardoor hij elke 6 maanden een nieuwe auto kreeg (en dus geen kentekenbewijs hoefde te hebben). Steve Jobs was volgens zijn biografie een vrij opstandig persoon, en dit is dus één van de voorbeelden van dit gedrag.

Bronnen:
Biografie Steve Jobs, Walter Isaacson

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100