Hoe kan de druk ineens weg zijn bij een hydraulisch remsysteem in een auto?

Laatst zou ik voor een verkeerslicht stoppen, maar de remmen werkten niet mee, ik kon op een alternatieve wijze tot stilstand komen en even later deden de remmen het weer.

Hoe heeft dit plaats kunnen vinden? Wat kan eraan gedaan worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fabrikanten van motorvoertuigen schrijven voor om om de paar jaar je remvloeistof te laten vervangen door en remvloeistof met het juiste DOT getal. Remvloeistof heeft de eigenschap zich met water te binden. Wat ik kan bedenken wat er zou kunnen zijn gebeurd is dat de remvloeistof in het circuit wat zich onder de motorkap bevind te warm is geworden en in het systeem een dampbel is ontstaan. Bij het remmen pers je deze dan samen en trap je het pedaal tot op de bodem in. Via het compensatiegaatje in de hoofdremcilinder wordt er vanuit het remvloeistof reservoir nieuwe remvloeistof in het systeem gebracht en vice versa. Bij 'afkoeling' verdwijnt de dampbel weer en is de remvloeistof weer samendrukbaar. Wat je nu als controle zou kunnen uitvoeren is om te kijken of het niveau van je remvloeistof juist is. En alvorens te gaan rijden voldoende druk hebt en je pedaal niet sponzig aanvoelt. Als dit klopt dan is er een dampbel ontstaan en moet je remvloeistof worden vervangen. (nogmaals let op het juiste DOT getal) Mocht je reservoir gezakt of leeg zijn, dan is er sprake van lekkage en wordt er lucht i.p.v. remvloeisof aangezogen in de hoofdremcilinder. Uit veiligheidsoverweging zou ik een reparatie zo snel mogelijk laten uitvoeren. Toegevoegd na 6 minuten: Heb nog een linkje omtrent vapour lock zoals dit verschijnsel heet toegevoegd.

Bronnen:
http://www.marcovw.nl/Motor/Remsysteem/Rem...

Er is waarschijnlijk lucht in je remleiding gekomen en dan trap je het pedaal tot de plank zonder dat er iets gebeurd. met die ene trap heb je net weer voldoende olie aangezogen om daarna weer te kunnen remmen. Remoliepeil controleren en remmen ontluchten of dat laten doen. Liefst zo snel mogelijk!

Het zou kunnen dat een dichting van één van uw remcilinders doorgegaan is. Best eens controleren of er geen olie onder de wagen ligt, of eens kijken naar de banden op de binnen zijde of daar olie op te zien is.

Hoofdremcilinder misschien stuk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100