Wat zijn de nadelen van een aardgasauto?

rijden op aardgas schijnt het goedkoopst te zijn en ook belasting is het voordeligst als je op aardgas rijdt en het is ook het milieuvriendelijkst, toch rijden er volgens een vriend van mij niet eens 5% van alle autos op aardgas, wat dus betekent dat 95% of meer voor kiest om niet op aardgas te rijden, hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het grootste probleem is het tankaanbod. Aardgas wordt bijna nergens aangeboden. Ook zijn er verschillende veiligheidseisen met gas waardoor tankstations het niet aan willen bieden. Dergelijke installaties zijn namelijk enorm duur, en omdat het een nieuw product is worden eisen voortdurend aangepast. Zo ook met het transport. Volgens allerlei tests zijn er verder weinig nadelen. Je levert vermogen in, maar bij een krachtige auto moet je hier relatief weinig van merken. Juist omdat het tankaanbod een probleem is. Worden auto's niet ontwikkeld op aardgas. Waardoor de populariteit in bedwang gehouden wordt. Juist omdat het milieuvriendelijker is kan de overheid het minder belasten. Dit is ook inkomsten derving voor de overheid dus veel dingen worden niet gesubsidieerd door de overheid.

Er zijn veel voordelen, maar je wilt de nadelen dus: - Misschien is op dit moment het grootse nadeel dat je lang niet overal kan tanken in Nederland. Ik heb wel begrepen dat ook thuis van het gas net zou kunnen tanken, maar zo'n installatie is duur. - Net als LPG kan het zijn dat de tank ruimte in neemt en je niet in alle parkeergarages mag. - Bovendien zijn niet alle auto's geschikt.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/auto/nieuws-en-tips/spe...

Er is ook nog een technisch probleem, nl LPG is veel "droger" dan benzine en heeft daardoor veel minder smerend effect waardoor de kleppen kunnen verbranden. Daarom dat men LPG rijders de raad meegeeft om zo nu en dan even op benzine te rijden.

Probleem is ook de hoeveelheid die je kan meenemen, aardgas Can volgens mij niet vloeibaar opgeslagen worden zoals LPG. Ik heb een een auto gezien die met een aardgas tank slechts enkele tientallen kilometers kon rijden, terwijl een gelijkwaardige LPG tank enkele honderden km's actieradius bood. Ook een probleem...

Aardgas rijden heeft zeer veel voordelen. Zie hiervoor ook de bijgevoegde bron. De EU wil nu juist rijden op aardgas stimuleren, zeer voor de professionele sector. Het nadeel is op dit moment echter dat er te weinig tankstations zijn die aardgas aanbieden en de actieradius van een aardgasauto vrij beperkt is (60 liter tank aardgas geeft een actieradius van 200km). Hier tevens nog een site waar je alles over aardgas in nederland kan nalezen. http://www.ngv-holland.nl/content_roa.php

Bronnen:
http://www.ngv-holland.nl/docs/pdfs/waarom...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100