Kan je online ergens zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Gdanonym; Nee, die gegevens zijn niet voor het publiek toegankelijk. In Duitschland is dat bijvoorbeeld weer wel zo, want daar staan de vorige eigenaars op het kentekenbewijs. Ik wist dan ook voor 100% zeker dat mijn auto daar maar een vorige eigenaar had gehad. Volgens mij kunnen garagehouders tegen betaling zulke gegevens wèl opvragen.

Volgens mij niet hoeveel eigenaren maar wel wanneer die het laatste van eigenaar is gewisseld.. dat zie je aan de laatste kentekenregistratie datum op de site van RDW..

Als eerste: Wat is het belang om te weten hoeveel eigenaren een auto heeft gehad? Ik ga er vanuit dat je je orienteerd op een andere auto. Je kunt je dan beter verdiepen in de onderhouds en schade historie dan het aantal eigenaren. Een auto kan namelijk vijf eigenaren hebben gehad en hier totaal niet onder hebben geleden. Dus schadevrij, goed onderhouden etc etc. En het kan ook zijn dat een auto maar één eigenaar heeft gehad maar min of meer technisch afgeschreven is. Dus mijn advies: Kijk naar de historie, check de kilometerstand en het schade verleden en maak een goede proefrit. Verder het onderhoudboekje doornemen. Let goed op de "versheid" van de stempels. Het wil nog wel eens voorkomen dat er in een nieuw boekje allemaal verse stempels worden gezet met een fictieve datum en kilometerstand. Vraag een uitdraai van de historie van de laatste dealer waar de auto is geweest. Vraag informatie aan bij een leasemaatschappij als de auto daarvan afkomstig is. En zo zijn er veel manieren te vinden om meer te weten te komen over een auto. Let wel; het is vaak even spit werk! De eerste en de laatste bron zijn niet kostenvrij maar kunnen een goede hulp zijn. Toegevoegd na 52 seconden: PS; Het antwoord is nee; er bestaat geen site waar je online alle eigenaren (of het aantal) kunt achterhalen.

Bronnen:
http://www.autopas.nl/page.ocl?pageid=19
http://www.autoverleden.nl/index.php
https://www.rdw.nl/Ovi/Paginas/Default.aspx

Nee, die gegevens zijn niet te zien bij de RWW site. Alleen de laatste tenaamstelling is te zien op datum maar niet met naam. Succes.

jawel via autoverleden.nl a € 3,90

Toegevoegd op 26 november 2018 04:11: bron
Bronnen:
http://www.autoverleden.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100