Waarom worden moderne auto's nog altijd uitgerust met buitenspiegels en waarom niet met cameraatjes en een schermpje op het dashboard?

Buitenspiegels maken de auto een stuk breder. Ik weet dat je sommige auto's kan laten voorzien van een camera achter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat een spiegel een stuk goedkoper is. Dus verkoopt zo'n auto beter. Wil je het trouwens goed doen, dan zal je TWEE schermpjes moeten installeren (voor linksachter en voor rechtsachter).

o.a. de prijs dit is een behoorlijk verschil. Spiegels zijn goedkoper. Ook hoort het nog bij design van een auto. Het is natuurlijk wel een stap om dit te doen maar dat is nog wel te overzien. Spiegels kun je heel precies afstellen. Wil je dit met camera's doen maakt het een extra kostbaar karwei. Verder zullen schermpjes meer afleiding bieden omdat er constant bewegende beelden zijn die natuurlijk veel meer in het zicht zitten. Je hebt al wel dode hoek camera's al zijn dit voor mij meer indicator camera's ze signaleren iets geven een signaal maar geen beeld.

Spiegels zijn ook dingen die kunnen falen. Als de camera kapot gaat tijdens het rijden heb je echt een probleem. Toegevoegd na 19 uur: Die dus niet kunnen falen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100