je heb een schakkel b autorijbewijs en je gaat in een automaat rijden mag je dan bijv. na 5 jaar dan weer in een schakel auto rijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Zelfs als je helemaal niet rijdt behoud je je rijbewijs gewoon, dus ook als je alleen in een automaat rijdt. Vaak pak je het ook vrij snel weer op, omdat je het ooit goed aangeleerd hebt. gekregen.

Ja, want je hoeft niet opnieuw examen te doen. Het gaat alleen om een _verlenging_ van je rijbewijs; niet om examen doen.

Zo ver ik weet mag dit gewoon , alleen is het voor jezelf wel even vervelend en heel erg wennen omdat je schakelen dan helemaal niet meer gewend bent. De mensen die ik ken die van automaat naar schakelen zijn overgestapt rijden ook vaak met de verkeerde versnelling omdat ze het helemaal verleerd zijn ;) Dus ik zou het je niet aanraden, Liefs,

De tijd dat je eerst een Daf moest kopen en niet meer in een ander type voertuig mocht rijden is niet meer, het is ook niet vermeld op je rijbewijs, het ligt dus aan jezelf of je een hand geschakeld voertuig gaat besturen of een automatische versnellingsbak.

Natuurlijk mag dat. Zoals al eerder werd vermeld, als je dit goed aangeleerd is, vol leer je het niet (net zo als zwemmen, als je 5 jaar niet gezwommen hebt en je valt in het water......). Een ader gegeven is, als je eenmaal in een automaat hebt gereden, wil hoogstwaarschijnlijk nooit meer in zo'n domme schakel auto rijden!!! Groetjes Paul

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100