Hoe hard mag je rijden in duitsland.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat staat daar aangegeven met borden met slecht weer hangen daar weer borden onder. bijv. 130 slecht weer 110 En als er niets staat ben je vrij om te rijden wat je wilt. Toegevoegd na 37 seconden: Bedenk wel in de winter dat je verplicht bent om daar winterbanden te hebben. Toegevoegd na 2 uur: Ik zal mijn antwoord aanpassen, je bent niet verplicht om winter banden te hebben maar als je een ongeluk veroorzaakt in slechte weersomstandigheden en voorkomen had kunnen worden door winterbanden ben je mede aansprakelijk.

Bronnen:
http://www.autoblog.nl/archive/2005/12/19/...

Op sommige weggedeeltes, en als 't overige verkeer 't veiligheidstechnisch toelaat: zo snel als je auto kan.

Antwoord staat al op Goeie Vraag onder; http://www.goeievraag.nl/vraag/snelheid-duitse-autobahn-geregeld.6277

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/snelheid-du...

In Duitsland is het voornamelijk de vraag hoe langzaam mag je er NIET rijden. Op de autosnelwegen mag je afgezien waar er beperkingen zijn aangegeven, zo hard als je 'barrel' je dragen kan. Let wel, op die plaatsen is overige verkeer ook absoluut niet gediend van 'jakkeraars' net boven de 120 of 130 op een linker baan. Zorg dat je de snelheid van overige verkeer goed inschat en dat je zo ver mogelijk rechts blijft zodat Mercedessen met 190/220 je gewoon voorbij kunnen. Ze kunnen rare capriolen gaan uithalen als je dat niet doet.

50 in de bbk 100 buiten de bbk 120 op autowegen 130 als richtsnelheid op de autosnelwegen. Als er niets aangegeven is, mag je zo snel als je durft, kan of eigenlijk: een snelheid die passend aan de situatie is. Winterbanden zijn niet verplicht, maar je moet aangepast zijn aan de situatie onderweg. Dus als er sneeuw ligt en je hebt geen winterbanden kost je dit 20€. Sta je in de weg, omdat je niet verder komt en je wilt je sneeuwkettingen omleggen, kost je dit 40€ +1 punt in Flensburg. Veroorzaak je een ongeval omdat je niet aangepast aan de situatie onderweg bent (te snel, geen winterbanden etc), kun je een persoonlijk schuld aan het ongeval krijgen en mag je dus ook persoonlijk voor een deel van de schade opdraaien.

maar let op boven de 130 ben je niet verzekerd in een nederlands kenteken , alleen met een duits kenteken... omdat het dan via je nederlandse verzekering loopt,

Je kan er net zo hard als dat je in NL ook kan. Alleen in NL word je flink genaaid met een meestal een dikke prent.

Eh, "klein" detail nog toevoegend: Op steeds meer gedeeltes nabij woonwijken etc. zijn er op de Autobahn na 22:00 een zogenaamde Lärmschutz (lawaaibeperking) van kracht. Snelheid moet dan beperkt worden tot de vermelde snelheid! Houd je maar aan, anders bij aanhouding direct betalen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100