Is een Alfa Romeo (Alfa-166 3.0 V6) echt slecht ?

hallo veel mensen zeggen nooit een alfa Romeo kopen, waarom eigenlijks niet? zijn ze dan allemaal zo slecht? of de bepaalde type?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alfa Romeo staat inderdaad niet bekend als een oerdegelijke auto. Maar een 2e hands auto kopen is altijd een gok. Gezien de motor zijn de meeste auto's wel van liefhebbers geweest. De meeste mensen die een 3 liter V6 kopen gaan er met beleid mee om ze zijn immers trots op hun auto. Maar informatie inwinnen via een Alfa garage of forum waar je op moet letten bij dit type helpt je op de goede weg.

Een alfa hoeft niet per definitie slecht te zijn, dit stamt eigenlijk nog van vroeger af. Toen hebben ze een auto gemaakt die zo slecht was dat ze er derhalve een reputatie schade aan hebben opgelopen. Ik weet zo even niet welke auto dit was, maar veel voorkomende problemen met italiaanse auto's en dus ook alfa romeo is dat de elektronica niet super is en dat je er nog wel wat storingen mee kan krijgen. Ook is de koppakking geen sterk punt van die alfa romeo. Ik heb ook een link toegevoegd van autoweek met reviews van de Alfa 166, hier vind je veel info van rijders en gebruikers en andere tests.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100