hoe kan je als je alleen bent je remlicht controleren van de auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik parkeer mijn auto altijd achterwaarts voor de garage,zo kun je in het donker,zien of rem en achterlichten het doen,vooral in de winter en herfst,en de koplampen voor net zo.

Heel simpel. Met de kont van de auto naar muur gaan staan. Dan kijk je in achteruit spiegel

ge met je auto ergens staan waar je de auto in een ruit kunt zien weerspiegelen...

Zorgen dat de kont van je auto zo dicht mogelijk tegen een spiegelend oppervlakte staat (bijv. een etalage ruit). Dan zie je als je remt je remlichten reflecteren. (als ze het doen tenminste).

Parkeer je auto voor een grote ruit, kijk dan in je achteruitkijkspiegel in de ruit.. Zo zie je of het brand of niet..

Voor een etalageruit gaan staan en naar de weerspiegeling kijken. Of gewoon voor het stoplicht oid in de auto die achter je staat naar de weerspiegeling kijken.

je zet iets klem tussen je rempendaal en je dashbord. dan loop je op je gemak naar de achterkand van je auto.

Leg een zware steen, bv stoeptegel, op de rem en loop dan zelf naar achteren om te kijken of ze branden. Overigens bij sommige autos (met een 3e of 5e deur) kan je een klepje aan de binnenkant (zijkant) van de lampen weghalen, bv om ze te verwisselen. Als je dan op de rem stapt zie je het licht wel door die klepjes schijnen naarbinnen in de auto.

Remlichten van een auto zijn vel. Gewoon achterover kijken of je roodlicht ziet.. Beste is achterkant van auto tegen een andere auto of te wel muur aanhouden. En dan zie je vanzelf wel. Of die nog doet...

Hier is een een voordelige methode: Als je tijdens het rijden hard op je rem trapt, en een achterligger klapt op je, dan waren je remlichten waarschijnlijk defect. Voordeel is dan, dat je van de verzekering nieuwe remlichten krijgt.

heb ik ook wel eens. als je gaat tanken bijvoorbeeld, even met de kont van de auto naar de glasdeuren staan. dan zie je het wel.

Een goede zware klinker uit de straat halen en deze op de rem leggen. Vervolgens de verlichting controleren en de klinker weer netjes terug in het wegdek plaatsen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100