Welke auto is een goede keuze om 2e hands te kopen voor maximaal 3000euro?

De voornaamste toepassing is voor mijn fotografie om op plaatse met apparatuur te werken.
Dus ik moet wat spullen kwijt om te vervoeren (mag ook op een achterbank). Zelf denk aan een 5-deurs.

Het gaat me dus om de degelijkheid van de auto en ook kosten zijn wel belangrijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Gdanonym; Voor dat bedrag is er genoeg te koop. Auto's als een VW Golf, Opel Astra of Toyota Corolla bijvoorbeeld zijn ruim, betrouwbaar en goedkoop in het onderhoud. Je kunt nog goedkoper uit zijn door eens te kijken naar bestelauto's zoals een Citroën Berlingo of Peugeot Partner. Marktplaats en dat soort sites geven je een aardige indruk.

Ik weet natuurlijk niet hoe uitgebreid je fotografie gebeuren is. En of je dat beroepsmatig, of als hobby doet... Maar voor beroepsmatig zou ik dan iets meer investeren in een degelijke Combo, Caddy, Partner, Berlingo etc. En voor de hobby zou ik dan voor een stationwagen gaan...

Maximaal 3000E is vrij weinig geld. Ik vrees dat je dan een auto krijgt die je binnen een jaar of 2 nogmaals dat bedrag gaat kosten aan onderhoud & vervanging van onderdelen. Ik rij zelf met veel plezier een Renaul Scenic. Daar kan je de achterbank uit halen, en dan heb je 2 meter laadbak, van 1.1m breed. Daar zou je toch heel wat in kwijt moeten kunnen, zoals statieven, flits paraplus and reflector schermen, zonder dat het in een strakke stapel gepakt moet worden.

Een Volvo V40 of S40. Het zijn betrouwbare auto's en er zijn er veel in de omloop, het onderhoud is ook niet duur. Ook zijn de auto's nog relatief nieuw. De V40 is de stationwagon (5-deurs), de S40 een sedan (4-deurs) Kijk even op de link in de bron, via die site zoek je op een groot aantal sites waar auto's worden aangeboden. Succes!! Toegevoegd na 19 minuten: Ik heb trouwens zelf een jaar geleden een Hyundai Coupe uit 1997 (eerste eigen auto) gekocht voor €2.750. Er stond pas 43.500 op de teller en hij rijd nog steeds als een zonnetje. Nu ben ik ruim 25.000 km verder en helemaal geen problemen mee gehad. Er zijn absoluut degelijke auto's voor minder dan €3.000 te krijgen.

Bronnen:
http://www.gaspedaal.nl/

Subaru Forester. http://www.subaru.nl/Forester-betrouwbaarste-auto.aspx Ook handig als je natuurfotograaf bent, als je een AWD hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100