Wat is het verschil tussen het remmen met het rempedaal en op de motor afremmen bij een auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je op de motor remt dan gebruik je de motor om je snelheid te reduceren; als je het rempedaal gebruikt dan sluiten je remblokken, uiteraard omdat je deze dan gebruikt. Bij beide methoden neemt de snelheid van de auto af.

remmen op de motor doe je als je licht wilt afremmen zonder noodzaak tot snel stil willen staan bijvoorbeeld als je een rotonde naderd je schakelt dan een versnelling lager,en door het hoge toerental remt de motor de auto af immers een motor wil steeds minder snel gaan draaien als hij geen brandstof meer krijgt remmen met de rem geeft slijtage aan de rem maar garandeert ook het beste rem resultaat heel handig bij een eventuele noodstop welke methode je kiest hangt van je eigen sutuatie op dat moment af

Remmen via rempedaal laat remblokjes slijten. Remmen via motor laat motor slijten. Ik kies er dus voor om via de rempedalen te remmen, is goedkoper. Remkracht en uitvoering maakt niet uit qua comfort...

Geoefende automobilisten remmen af op de motor als ze in de bergen rijden. (terugschakelen) Vaak een combinatie afremmen en terugschakelen. Als men in de bergen (tijdens afdaling) constant remt dan zullen de remblokken of remschijven door de verhitting schade oplopen en de remwerking kwijtraken. In overige verkeerssituatie,s kan men ook op de motor afremmen, maar dan wordt het achter u rijdend verkeer niet gewaarschuwd door uw remlichten. Vrachtauto,s hebben een retarder of een motorrem. (retarder is een handel bij het stuur en de motorrem zit bij de pedalen)

Voor de auto is het een beetje lood om oud ijzer; je belast of de remmen, of de motor wat meer. Beide methoden zijn bedoeld om de snelheid uit het voertuig te halen en zullen bij normaal handelen / gebruik geen bovenmatige slijtage veroorzaken. De kosten zullen per gereden kilometer niet of nauwelijks te berekenen zijn. Binnen het verkeersbeeld zal het over het algemeen wel rustiger zijn én minder tot schrikreacties leiden als bestuurders verder vooruit kijken, afstand houden, tijdig snelheid minderen en eventueel rustig terugschakelen / afremmen op de motor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100