moet de huidige eigenaar, waar de auto op naam staat, aanwezig zijn bij het overschrijven van zijn auto op het postkantoor?

het gaat dus in het kort, om mijn auto (staat op mijn naam) die mijn vrouw met alle benodigde papieren (kent. deel II etc) wilt overschrijven naar de volgende eigenaar op het postkantoor. Kan dit? Of moet ik hierbij aanwezig zijn?

Ik ben namelijk aan het werk en mocht er een koper komen, kan zij dit dan regelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, wanneer de eigendomspapieren van de huidige eigenaar aanwezig zijn, is het voldoende om de auto over te schrijven. Veel handelaren doen dat ook. Wanneer ze een auto verkocht hebben geven ze soms de eigendomspapieren mee en dan kun je zelf de auto op je naam zetten. Als je het overschrijvingsbewijs aan de handelaar laat zien krijg je de sleutels en kun je gaan. (Wat je wel nodig hebt bij het overschrijven is het identiteitsbewijs van degene die de auto op zijn/haar naam laat zetten.)

Nee dat hoef niet, maar ik heb wel eens gezien dat er wel om een id kaart gevraagt werd van de zogenaamde verkoper omdat de vrouw achter de balie het niet vertrouwde, of dit standaard of rechtmatig is weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100