Wat kost het maken van één auto (marginale kosten, als percentage van de totale productiekosten of als percentage van de catalogusprijs)?

Ik vraag me af wat het voor een autofabriek kosten om een extra auto te maken, waarin niet de kosten voor de ontwikkeling en andere eenmalige kosten van de fabriek zijn meegenomen.

Door het uit te drukken als percentage van de totale kosten, hoop ik het verschil tussen goedkope en dure auto's te elimineren.

Een benadering volstaat, ook omdat het ene merk het andere niet is.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat je dat soort gegevens het beste uit winstcijfers kunt halen. als je dan de gemiddelde winst per auto uitrekent, kun je zien hoeveel winst ze per auto maken. waarvan ik denk dat je daar wel uit kan halen welke auto merken duur en goedkoop zijn. als je de winst, van de gemiddelde prijs van een auto van dat merk afhaalt, kun je ongeveer zien wat de kosten waren. het is maar een idee hoor, weet het niet zeker. misschien heb je wat aan dit artikel: http://www.autoblog.nl/archive/2011/10/27/newsflash-daimler-maakt-meer-winst-dan-ford

Ha, die 1been; Ook als je het als een percentage wilt uitdrukken is hiervoor nauwelijks een betrouwbaar getal te berekenen omdat er veel meer factoren van invloed zijn. Met name het aantal gebouwde auto's is van belang, maar ook de complexiteit van de techniek, de prijzen van de gebruikte grondstoffen, de marge op de verkoopprijs en noem maar op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100