Ik rijd ca. 20.000 - 25.000 p.j. is een diesel rendabel?

Ik ben op dit moment aan het twijfelen tussen een diesel (seat ibiza 2011, geen wegenbelasting) en een benzine auto (renault megane business line 03-08) het prijsverschil tussen de auto´s is ca. 5000 euro. Wat is verstandig????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om deze vraag te beantwoorden moet je 4 zaken meetellen in je berekening. 1. Wegenbelasting - Diesel rijden is vaak meer wegenbelasting (voor de ibiza vanaf 2013 dan). 2. Verzekering - Een diesel is vaak wat zwaarder en daarmee is de verzekering ook wat duurder. 3. Onderhoudskosten - Een diesel vergt over het algemeen minder onderhoud dan een benzine (motorisch gezien) 4. Brandstofkosten - Diesel is goedkoper dan benzine. Op dit moment scheelt het niet zo heel erg veel helaas. Een 20ct per liter zowat. Bedenk ook dat een diesel veel zuiniger is dan een benzine. Ik heb jarenlang een diesel gereden. Diesel rijden is vanaf 18000km/jaar ongeveer al rendabel. Rij je meer zul je alleen maar minder kosten per kilometer gaan maken. Dus bij 25000 km/jaar zou ik gaan dieselen.

moderne diesel, geen bpm en wegenbelasting en goedkoper tarief aan de pomp. Tevens rijdt een moderne diesel lekkerder met zijn koppel/vermogenskromme.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100