Een auto met hoge instap?

Die zijn er weliswaar genoeg, maar bijkomende eis is dat hij bovendien laag in de wegenbelasting moet zitten.
Wie heeft ervaring met een dergelijke auto.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien niet hét antwoord op de vraag, maar onderstaande test geeft veel informatie.

Bronnen:
http://www.kampioen.nl/published/kmp/conte...

Lastig vraag hoor... Een Hummer met de wegenbelasting van de Suzuki Alto vind je niet zo snel... Dan kom je toch al snel in de categorie Mercedes A en B etc.

Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een Nissan Pixo - tot het eind van het jaar betaal ik 4 euro !! wegenbelasting, en daarna zelfs helemaal niet meer. En ik vind hem prima om in en uit te stappen, met m'n nare knieën - hoog genoeg van de zitting tot de straat. Ga maar eens proefzitten/rijden - ik ben erg enthousiast over "Pixie" (dit nav een lang geleden vraag, of je auto een naam heeft)

Wellicht een old-timer Jeep. Dan betaal je helemaal geen wegenbelasting....en als je dan ook nog een LPG installatie laat inbouwen zijn de brandstofkosten ook nog eens laag.

de opel agila is goed te doen en met een zeer comfortabele instap google deze maar is en je zult het zien!

De kia Soul is een erg leuke auto met een wat hogere instap. En het is niet meteen zo'n bejaardenauto als een agila!

Ik zou gaan kijken voor een Suzuki SX4. Zijn nu leuke actiemodellen te koop, ze rijden goed en kosten minder dan 20.000. De instap is hoog, het verbruik redelijk en de auto ziet er stoer uit maar dat blijft altijd een kwestie van smaak. Ook goed is een Toyota Verso, wel een familiekar en dat moet je maar net nodig hebben natuurlijk. Je schrijft dat budget niet uitmaakt, maar je weinig wegenbelasting wil betalen om de belastingdienst niet te spekken. Vergeet niet dat er veel BPM en BTW op een auto zit. ALs je ze echt wilt pakken, importeer dan een dikke Duitse Mercedes ML waarvoor je nog maar weinig BPM hoeft af te dragen. Maar ja, dan ben je t weer aan de benzineaccijns kwijt. Je wordt gepakt, hoe dan ook.

Ik rij in een Hyundai Atos, is niet duur in de wegenbelasting, rijdt zuinig en de instap is zelfs voor mijn bejaarde moeder zeer goed te doen!

opel agila is de kleinste suv auto

IK ben zelf rugpatiënt en in het bezit van een Fiat panda. Fijne wagen, prima instap en goedkoop in onderhoud, verbruik en wegenbelasting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100