hoe bepaal ik, al rijdend, de zichtafstand bij mist?

Ik ken de regels van het voeren van mistlampen (heb ik hier ook nog opgezocht, lang leve de zoekfunctie). Maar hoe kan ik nou bepalen hoe ver mijn zicht is? Ik zag vanochtend 3 lantaarnpalen ver op een bepaalde weg, op een andere zag ik 7 lantaarnpalen ver. Maar staan die lantaarnpalen wel allemaal even ver uit elkaar? Aan de hand daarvan kan ik mijn zicht dus niet beoordelen, bovendien is dat iets wat licht geeft. MOet ik dan op bomen letten, of op fietsers....en hoe ver is dat dan? Daarbij vind ik het in mist als die we vandaag hebben, dat ik wel wat beters te doen hebdan controleren of ik me wel aan de regels hou voor wat betreft het voeren van mijn mistlampen. Ik voelde me niet goed gezien en heb mistlicht gevoerd, zelfs bij een zicht van 7 lantaarnpalen.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik rijd niet over snelwegen, moet wel 2 keer over een provinciale verbindingsweg, waar ik 80 mag rijden. Langs die weg staan nauwelijks borden.

Weet jij het antwoord?

/2500

80 km/u = 22 meter per seconden. Rijdt je 80 km per uur, kijk dan goed voor je! Zodra je een vast punt ziet opdoemen bv een boom, struik of verkeersbord, dan begin je de secondes te tellen totdat je ernaast bent. Dus tel je 3 seconden, dan is het zicht ongeveer 66 meter. Het vast punt wat je aanhoud, zou bv ook een streep op de weg kunnen zijn of noem maar op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100