Kun je ongestraft een buisje voor ruitenwisservloeistof (naar de achterruit) dichtknijpen?

Er komen 2 buisjes uit het waterreservoir. De ene die naar de achterruit gaat lekt, waardoor het reservoir vrij snel leegloopt. Omdat ik het sproeien van de achterruit niet zo belangrijk vindt, dacht ik erover om net voor die lekkage het buisje dicht te klemmen. Maar ik ben er niet zeker van of dat geen andere problemen veroorzaakt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je kan hem dichtmaken, maar maak niet het gat dicht na waar je het afknijpt, want als je toch de ruitensproeierknop voor achter gebruikt je de pompje kan beschadigen omdat hij vacuum zuigt, even is niet erg maar op den duur is het niet zo goed. De gat zorgt dat hij gewoon lucht pompt en de motor van de pomp vrij kan draaien.

Buiten een vuile achterruit zal dat geen andere problemen opleveren.

Als je met "buisje" : slang bedoelt, zou je die af kunnen knippen en dichtklemmen. Maar als het een plastic slang is zou je natuurlijk ook gewoon op de plek van de breuk een hard plastic verbindingstukje kunnen monteren, of , als het maar een kleine beschadiging is, de slang goed dichttapen met duct tape. Ik vind het toch wel prettig zo nu en dan de achterruit te kunnen sproeien en goed zicht te houden.

Als je achterruitenwisser erop zit moet voor de APK de sproeier het ook doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100